Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy nőt, aki féltékenységből felgyújtotta élettársát

2023. szeptember 19., kedd 12:49

Letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság egy nőt, aki a gyanú szerint féltékenységből felgyújtotta élettársát egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülésen – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Resán Dalma tájékoztatása szerint a nő és párja két éve élettársak. Múlt pénteken összevitatkoztak, miután a férfi közölte a nővel, hogy befogadja volt feleségét, mert nincs hol laknia.

A gyanúsított ellenezte ezt, és azt mondta, baltával fogja várni párja volt feleségét. A vita ellenére másnap a férfi befogadta korábbi kedvesét a lakóház hátsó részébe, a nyári konyhába. Az esti órákban, miközben a férfi a szobában fekve tévét nézett, párja

magához vett egy benzines kannát, annak tartalmát a férfira és az ágyneműre locsolta, majd meggyújtotta.

Ezután a nyári konyhához ment, az ajtaját és a szúnyoghálót szintén lelocsolta benzinnel, majd meggyújtotta. Az épületet végül mindkét sértett időben el tudta hagyni, így nem sérült meg senki.

A bíróság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a nő letartóztatását. A közlemény szerint az ügyben még tart a nyomozás. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Rovatok