Index Vakbarát Hírportál

Egy napra megnyitják a látogatók előtt a híres Csillag börtönt

2023. szeptember 19., kedd 15:07

Nemcsak kívülről, ezúttal belülről is megtekinthető a szegedi Csillag börtön október 3-án. Az izgalmas kiránduláson harminc ember vehet részt, a helyek már be is teltek. Az érdeklődés hatalmas, sokan felháborodtak, amiért lemaradtak a látogatásról.

A Kulturális Örökség Napok alkalmából október 3-án, kedden 11 és 12 óra között nyitják meg a látogatóknak az ország talán leghíresebb büntetés-végrehajtási intézményét, a Szegedi Fegyház és Börtönt – írta meg a Szegeder.

Az intézmény közölte, a látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, legfeljebb harminc, 18 évesnél idősebb ember számára érhető el. 

Mint írták, a túrán csak szolid, fedett ruhában lehet megjelenni, lőfegyvert, lőszert, robbanószert, szúró- vagy vágóeszközt, kábítószert, szeszes italt, mobiltelefont, táskát, fényképezőgépet, hang- és képfelvevő eszközöket tilos bevinni. Be- és kilépéskor fémkeresővel mindenkit átvizsgálnak. 

A portál információi szerint óriási az érdeklődés a börtönlátogatás iránt, a jelentkezési folyamat már le is zárult, hétfőre minden hely betelt. A beszámolók szerint a jelentkezők körében hatalmas volt a felháborodás emiatt.

Az emberek ugyanis hiába álltak sorban a Somogyi-könyvtár előtt, mivel telefonon is lehetett jelentkezni a Csillagbörtön-látogatásra, a helyek szinte azonnal beteltek. A helyiek szerint amikor ezt közölték a várakozókkal, üvöltözés és kiabálás is volt.

A Csillag börtön látogatására nem véletlenül kíváncsiak az emberek, az intézményben számos híres vagy hírhedt ember raboskodott már fennállásának több mint száz éve alatt, itt ült Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás, Kun Béla vagy éppen Kádár János is.

Rovatok