Index Vakbarát Hírportál

Héttagú elnökséggel dolgozik Borkai Zsolt

2023. szeptember 20., szerda 17:25

A kedd esti küldöttgyűlésen választották meg a Győri Atlétikai Club új, héttagú vezetőségét. Borkai Zsolt elnök munkáját Nagy Janette, Kertész Tamás, Lajtmann Zsolt, Hegyi Kornél, Kiss Dániel és Szeles Szabolcs segíti.

Nagy Janette a szülői érdekképviseletért felel, Kertész Tamás az egyetemmel való kapcsolatot erősíti, valamint a parasport a fő munkaterülete. Lajtmann Zsolt, a Horn Magyarország Kft. ügyvezetője a szponzori területért lesz felelős. Hegyi Kornél a marketingtevékenységért felel. Kiss Dániel marad klubigazgató, ő a sportszakmai részt viszi, a szakosztályvezetőkkel, edzőkkel való kommunikáció a feladata. Szeles Szabolcs alpolgármesterként a várost képviseli az egyesületben – közölte a Kisalföld.

Szombaton várják az érdeklődőket a győri olimpiai sportparkba, ahol a város mellett a Győri Atlétikai Club is csatlakozik a #beactive Európai Sporthét rendezvénysorozathoz. Az eseményen  a város életét meghatározó sportegyesületekkel és munkásságukkal lehet megismerkedni.

Szeptember 23-án 9 és 12 óra között az Európai Sporthét első napján az Olimpiai Sportparkban találkozni lehet a GYAC szakosztályaival, ami jelenleg az atlétika, az asztalitenisz, a birkózás, a cselgáncs, az evezés, az ökölvívás, a súlyemelés, a tenisz és a torna.

Érdemes lesz Győrre figyelni

A szexbotrányba keveredett korábbi polgármester, Borkai Zsolt 2019-es voksolást ugyan megnyerte az ellenzéki jelölttel szemben, ám nem sokkal később lemondott posztjáról, és a Fideszből is kilépett. Ezt követően Dézsi Csaba András lett a Fidesz jelöltje az időközi választáson, aki megnyerte a választást, így jelenleg ő a polgármester.

Az Index videórovata nemrégiben ellátogatott Győrbe, ahol Borkai Zsolttal beszélgettünk. A korábbi fideszes politikus elmondta lapunknak, hogy az önkormányzati választásokon függetlenként térne vissza Győr élére, ehhez azonban le kellene győznie utódját, a kormánypártok által támogatott Dézsi Csaba Andrást, illetve egy helyi újságírót, Pintér Bencét is.

Rovatok