Index Vakbarát Hírportál

Felhős, de csapadékmentes lesz a szerda

2023. szeptember 20., szerda 06:01

A hét közepén leginkább gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, viszont északkeleten és délnyugaton reggel köd és pára képződhet. Helyenként erős lehet a szél, de fronthatás nem várható.

Szerda reggel és délelőtt a réteges felhőzet felszakad, így napközben többnyire gyengén felhős, napos időben lesz részünk, de csapadék nem várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estefelé viszont már délnyugat felől felhősödés kezdődhet, és nyugaton élénk, olykor erős lehet a déli, délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hűvösebb lesz.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható, így az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést egy vármegyére sem.

Megszűnik a fronthatás

Az orvosmeteorológia szerint szerdára megszűnik a fronthatás, de a hűvösebb, párás és ködös idő miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, valamint a nagy hőingadozás keringési problémákat idézhet elő, továbbá a melegedésre érzékenyeknél előfordulhat migrén, fáradékonyság, tompaság – írja az Időkép.

Csütörtökön leginkább felhős lesz a reggel, a középső országrészben pedig esőzések és záporok is előfordulhatnak.  Délutánra már többnyire napos idő várható, viszont megnövekszik a gomolyfelhőzet, így újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A maximumok 25–32 fok körül alakulnak majd.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok