Index Vakbarát Hírportál

Nyomozók jelentek meg a nyolcadik kerületi polgármesteri hivatalban

2023. szeptember 20., szerda 13:23

Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere jelentette be, hogy a NAV bűnügyi nyomozói látogatták meg a polgármesteri hivatalt. A káptalanfüredi önkormányzati gyerektábor fejlesztésével kötött szerződések miatt vizsgálódtak, amelyeket még a kormánypárti kerületvezetés kötött.

„Tegnap a NAV bűnügyi nyomozói látogattak a józsefvárosi polgármesteri hivatalba, Veszprémből. A munkájukat végezték, költségvetési csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt tett feljelentésünk nyomán ugyanis elindult a büntetőeljárás, az ennek lefolytatásához szükséges dokumentumokért és iratokért jöttek” – írja közösségi oldalán Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere.

Pikó a korábbi, kormánypárti vezetés által, a káptalanfüredi önkormányzati gyerektábor fejlesztésével kötött szerződések miatt tett feljelentést.

A hat lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott át az önkormányzat a klubnak, amely azonban a mai napig ezzel a támogatással nem tudott szabályosan elszámolni felénk. A benyújtott számlák között rendre megjelentek olyan másolatok, melyeken már korábbi taotámogatás terhére történt elszámolást tanúsító bélyegző szerepel. Így alappal merült fel annak a gyanúja, hogy több irányban is elszámolhatták azokat a számlákat, amelyek a káptalanfüredi gyermektábor fejlesztéseit voltak hivatottak igazolni

– fogalmazott Pikó a taotámogatással, a Veszprém Handball Team Zrt.-vel partnerségben megvalósuló beruházásról, hozzátéve, hogy nem csak a benyújtott számlák eredetisége, a tartalma is rendkívül aggályos.

A 378 millió forint átadott támogatásból 96 millió forintot a veszprémi klub egy olyan projektmenedzseri és tanácsadói szerződésre kívánt elszámolni, melyet a Park Consulting Kft.-vel kötöttek. Ennek a cégnek a képviselője Kocsis Máténak, Józsefváros akkori polgármesterének, a Magyar Kézilabda Szövetség akkori elnökének bizalmasa, Bíró Szabolcs, aki a Magyar Kézilabda Szövetség beszerzési cégét is vezette, majd később a 2022-es kézilabda EB rendezésért felelős cég első embere lett. Felvetődik a kérdés, vajon hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben. A választ Bíró Szabolcs és főnöke, Kocsis Máté mellett még Kálomista Gábor sztárproducer, a Veszprém Handball Team Zrt. ügyvezetője, a szerződés aláírója tudhatja

– fogalmazott Pikó András.

Rovatok