Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a hivatalos közlemény az esztergomi robbantásról

2023. szeptember 21., csütörtök 00:08

Hivatalos közleményt adott ki a Központi Nyomozó Főügyészség a szerda este Esztergomban történt robbanásról, amelyben megerősítettek számos olyan információt, amelyről korábban már írt a sajtó.

Mint megírtuk, Esztergom Búbánatvölgy nevű városrészén történt robbanás szerda este, amelyben a TEK egyik munkatársa valamint az elkövető is meghalt. Ez volt az első eset, hogy a TEK egyik tagja életét vesztette egy bevetésen.

A detonáció után a helyszínre érkezett Pintér Sándor belügyminiszter is. A robbantásnak több sérültje is volt, őket Esztergomba, Budapestre és Tatabányára vitték kórházba. 

Szerkesztőségünk késő este kapta meg a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos közleményét. Ebben azt írják: 

„A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

Az eddig beszerzett adatok szerint 2023. szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.”

Az ügyről részletesebb tájékoztatást  várhatóan pénteken adnak majd – zárul a közlemény.

(Borítókép: Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok