Index Vakbarát Hírportál

Csütörtök délután lezárják az M1-es autópályát Tatabányánál egy időre

2023. szeptember 21., csütörtök 12:49 | aznap frissítve

Felsővezeték-szakadás miatt csütörtökön lezárják az M1-es autópályát Tatabányánál várhatóan 13:30-kor körülbelül 30-60 percre – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) az MTI-vel. A Mávinform a honlapján azt közölte: a győri fővonalon a pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál „jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani”.

A közlemény szerint 13 órától már csak egy sávon haladhat a forgalom mindkét irányba, ami azt jelenti, hogy a pályazár mind a főváros, mind az országhatár felé vezető oldalt érinti – írja az MTI.

Győr felé a Szárligeti csomópontnál érdemes elhagyni a pályát, visszatérés a Tatabánya-Óváros csomópontnál lehetséges, míg az ellenkező irányba a Tatabánya-Óváros csomópontnál érdemes lehajtani, visszatérés a szárligeti vagy bicskei csomópontnál lehetséges – javasolták.

A Mávinform azt közölte, hogy a győri fővonalon a pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani, ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC pótlóbuszokat, valamint a Budaörs és Tatabánya közötti, csak bicskei megállással közlekedő X10-es pótlóbuszokat.

Az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások várhatók, ezért a Budaörs és Tatabánya közötti S10-S12-es pótlóbuszoknál is hosszabb menetidőre kell számítani. A közúti torlódások és a terelt hosszabb útvonal miatt nagyobb késéssel közlekedő pótlóbuszokról a csatlakozást nem minden vonatnál biztosítják, hogy a vonatok önálló útvonalán a menetrend kiszámítható maradjon – közölte a vasúttársaság.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 21-én két halálos kimenetelű baleset is történt a magyar utakon: egy ember meghalt, miután egy román és egy magyar autó összeütközött csütörtök hajnalban az M5-ös autópályán Újhartyánnál.

A 42-es kilométernél már megszűnt a sávzárás, de a mindkét oldalon 10 kilométer hosszan feltorlódott kocsisor lassan oszlik, tájékoztatott az Útinform.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Kisújszállásnál is reggel 6 óra előtt pár perccel. Egy Karcag felé tartó személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és frontálisan ütközött a vele szemben haladó kisbusszal. A baleset következtében a személygépkocsi sofőrje a helyszínen meghalt, hárman pedig megsérültek.

Rovatok