Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön ismét melegszik az idő, sok helyen várható csapadék

2023. szeptember 21., csütörtök 06:03

Délutánra többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás is várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá válhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Csütörtök reggelre az északi, északkeleti tájakon párássá, ködössé válhat a levegő, a Dunántúlon pedig helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor. Délután főként a déli, délnyugati országrészekben alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok.

A csapadék mellett sok napsütésre készülhetünk, a déli-délkeleti szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik.

Hajnalban 10–19, 

napközben 25–32 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet

– írta az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar és felhőszakadás miatt.

Zivatar várható 

Az érintett régiókban elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

A meteorológusok felhőszakadásra figyelmeztetnek

Az érintett térségekben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A felmelegedés migrént, tompaságot okozhat

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható fronthatás.

A szakemberek szerint hajnalban hűvös lesz az idő, pára-, ködfoltok képződnek, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Mint írták, a délelőtt folyamán gyorsan melegszik az idő, a nagy napi hőingás pedig keringési problémákat idézhet elő. A melegedésre fokozottan érzékenyeknél előfordulhat migrén, fáradékonyság, tompaság.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok