Index Vakbarát Hírportál

Rendőrökkel tisztították meg a Déli pályaudvar környékét

2023. szeptember 21., csütörtök 11:41

A Déli pályaudvarnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés – írja közleményében a BKK. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a Déli pályaudvar volt. „A szeptember 21-i, csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az igen forgalmas közlekedési csomópont és környezete” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót.

A munkában 22-en vettek részt. Mint írják: a takarítást a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai segítették.

A Menhely Alapítvány is segített a rászorulóknak 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen. Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai.

A FÖRI két kollégája a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizte a környéket. Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

A BKK szerint legközelebb Újbuda-központ metróállomás és környezete, az Október huszonharmadika utca következik.

Rovatok