Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter: Az LMP nem lesz hisztériaellenzék

2023. szeptember 21., csütörtök 13:13

Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának társelnöke szerint pártja ügyeket fog képviselni, és megoldást is kínál majd a problémákra az Országgyűlésben.

Ungár Péter az őszi parlamenti ülésszak jövő heti indulását megelőzően arról beszélt: az LMP célul tűzte ki magának, hogy emelje az Országgyűlés színvonalát, és ne csökkentse azt.

Ne csökkentsük úgy, mint azok a fideszes államtitkárok, akik minden kérdésre valamilyen panellal válaszolnak, vagy azok a hisztériaellenzéki kollégáink, akik vagy óbégatnak, vagy vegyesboltnak tekintik az Országgyűlést

– jelentette ki az LMP – Magyarország Zöld Pártjának társelnöke.

Akkumulátorgyarmat, vízkincs és magyar termőföld 

Az ellenzéki párt szerint a legfontosabb ügy, hogy Magyarország ne legyen „akkumulátorgyarmat”, az uniós magországok „elektromobilitási vágya” miatt ne szennyezzék össze a magyar termőföldet és vízkincset – mondta.

Ugyancsak céljuk, hogy az emberek jobban éljenek, hogy ne legyen nyugati árszínvonal rossz bérszínvonal mellett. A szociális hálót is vissza kell állítani, meg kell becsülni a gondoskodó munkát végzőket, a közalkalmazottakat – fűzte hozzá Ungár Péter. 

Mi vagyunk ma az egyetlen párt a Fidesszel és a hisztériaellenzékkel ellentétben, amely nem a gyűlölet vámszedője

– fogalmazott a képviselő.

Elmondta azt is, hogy pártja mind az Országgyűlésben, mind az Európai Parlamentben higgadt és érvelő alternatívát kíván majd nyújtani. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja nemrég mutatta be EP-listáját, ahol a listavezető Ungár Péter lett.

A társelnök ígéretet tett arra, hogy üres dolgokról nem, annál inkább a lényegről fognak beszélni.

Rovatok