Index Vakbarát Hírportál

Bosszúból támadtak rá a biztonsági őrök egy siófoki társaságra

2023. szeptember 22., péntek 13:05

Vádat emeltek három biztonsági őrrel szemben, akik tavaly júliusban bosszúból támadtak rá egy baráti társaságra Siófokon. Az esetről videófelvétel is készült.

A vád szerint tettlegességig fajult egy vita tavaly júliusban, amikor a három férfiból és két nőből álló társaság egy siófoki bár dolgozóival összeszólalkozott – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Habár az ötfős társaság távozott a szórakozóhelyről, a Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök az eseményekről tudomást szerezve dühössé váltak,

és elhatározták, hogy megtorolják a történteket.

A közlemény szerint a vádlottak a társaság után indultak, majd trágár szavakat kiabálva kérdőre vonták és leköpték őket. Az idősebb biztonsági őr ökölbe szorította a kezét, majd folyamatosan ütést imitáló mozdulatokat tett. Fiatalabb társai meglökték és megütötték a társaság férfi tagjait, akik ettől a földre estek. Az egyik férfi megpróbált felállni, de még ekkor is ütötték hátulról. A bántalmazott férfi könnyű sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség az idősebb férfira letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást, fiatalabb társaira pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért. Hozzátették, hogy pártfogó felügyelet elrendelését is indítványozták – olvasható a közleményben.

Az esetről videófelvétel is készült, amit az ügyészség oldalán lehet megtekinteni. 

Rovatok