Index Vakbarát Hírportál

Teljesen felbolydul Budapest közlekedése a következő napokban

2023. szeptember 22., péntek 20:24

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több jelentős menetrendváltozásról is beszámolt az MTI-nek. Az egyik változás a most következő hétvégét érinti, amikor a 4-es, 6-os villamosok rövidített útvonalon fognak csak járni karbantartás miatt. Szintén karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén a H5-ös HÉV helyett is pótlóbuszok fognak járni az útvonal egy szakaszán. Végül hétfőtől az Agrárminisztérium épületének átépítése okoz majd fennforgást az V. kerületben.

Karbantartás miatt rövidített útvonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok a mostani hétvégén. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok fognak járni.

A villamosok szombat hajnalban csak a dél-budai végállomások és az Oktogon között járnak, az Oktogon és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló busszal lehet utazni.

Szombat hajnali 5 órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A hétfőre virradó éjszaka a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között.

A vágányzár ideje alatt a pótlóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút melletti kijelölt helyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margit-szigetnél – közölte a BKK pénteken.

Közölték azt is, hogy a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg, ugyanígy a 931-es autóbusz is a szombatra, a vasárnapra és a hétfőre virradó éjszaka Pest felé.

Karbantartás a H5-ös HÉV vonalán két hétvégén keresztül

Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán ezen és a következő hétvégén.

Ezen a vonalon szeptember 23–24-én, valamint szeptember 30-án és október 1-jén a Batthyány tér és Békásmegyer között a H5-ös pótlóbusszal, Békásmegyer és Szentendre között pedig a HÉV-vel lehet utazni.

Erre az időre a 39-es autóbusz Batthyány téri végállomását áthelyezik a Vásárcsarnok elé, a 990-es autóbusz megállóhelyére. A 160-as autóbuszra Békásmegyeren a járat végállomási leszállóhelyén lehet felszállni, a 243-as buszra pedig a 160-as autóbusz megállójában.

Ezen a hétvégén a HÉV-szerelvények Budakalásznál a Batthyány tér irányú peronnál állnak meg mindkét irányban.

Lezárás az V. kerületben hétfőtől

A BKK pénteki tájékoztatása szerint az Agrárminisztérium épülete átépítésének idejére lezárják az V. kerületi Kozma Ferenc utcát hétfőtől; a lezárás miatt változik a 70-es és 78-as trolibuszok végállomása, valamint a 15-ös autóbusz Gyöngyösi utca irányú megállója.

A munkálatok miatt a 70-es és a 78-as trolibuszok a Honvéd utca – Báthory utca – Szemere utca útvonalon közlekednek, a Kossuth Lajos téri végállomásuk a Báthory utca 9. szám elé kerül.

15-ös autóbuszok a Gyöngyösi utca felé terelve, a Szemere utcán át közlekednek. A Kossuth Lajos tér és a Szemere utca megállóhelyet összevonják a Szemere utca 1. szám előtt.

Rovatok