Index Vakbarát Hírportál

Üzent az esztergomi robbantásban meghalt kommandós özvegye

2023. szeptember 23., szombat 06:03

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – üzente az esztergomi robbantásban meghalt kommandós özvegye, miután gyűjtés indult a kétgyermekes édesanya megsegítésére.

Pénteken három sérült tűzoltó hagyhatta el a kórházat – értesült a Magyar Nemzet kórházi forrásokból. Az egyenruhások ugyan nyolc napon túl gyógyuló töréseket szenvedtek, de nem szorulnak további kórházi kezelésre.

A TEK közölte, hogy mivel a műveletet még sötétedés előtt be akarták fejezni, megkezdték a behatolást. A TEK-esek megnyitották a kaput, de egyetlen kommandós sem tudott bejutni. Egyikük tisztán látta, hogy a férfi egy flexszel a kezében egy gázpalack felé indult. A detonáció következtében 8-10 métert repültek a közelben tartózkodó rendőrök.

Pintér Sándor később hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, az esztergomi események áldozatát. Kónya Gábor Lajos rendőr főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

Az Indexnek Végh József kriminálpszichológus beszélt arról, hogyan zajlik egy tárgyalás egy ön- és közveszélyes fenyegetőzővel, aki elbarikádozza magát a házában.

Igyekszik erős maradni a megtört családanya

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a terrorelhárítóknál. Úgy tudni, hogy a férfi egy hat hónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra. Őket és feleségét is támogatná most gyűjtéssel egy alapítvány, amit egy korábbi rendőrnő és férje hozott létre. Alig pár óra alatt 500 ezer forint gyűlt össze az özvegy megsegítésére.

Az RTL Híradó információja szerint a hősi halált halt rendőr felesége még fel sem fogta a tragédiát, de igyekszik erős maradni. Az özvegy azt mondta, minden erejével azon van, hogy gyermekeit a lehető legmegfelelőbb mértékben ellássa.

Rovatok