Index Vakbarát Hírportál

A kormány szerint Magyarország a legszabadabb ország Európában, mert van kerítés

2023. szeptember 23., szombat 12:00

Orbán Viktor kijelentette, Európában nincs szabadabb ország Magyarországnál, majd meg is indokolta, hogy miért gondolja így. A kormány közösségi oldalán is megerősítette a kormányfő szavait.

Magyarország Kormánya szerint Európában egyedülálló eredményekre lehetünk büszkék. A kormány hivatalos Facebook-oldalán tette fel a költői kérdést, miszerint miért hazánk Európa legszabadabb országa? 

Kérdésüket öt pontban válaszolták meg:

A bejegyzés Orbán Viktor nemrég tett kijelentését idézi. Mint írtuk, a kormánypárt kétnapos kihelyezett frakcióülést tartott Esztergomban, ahol a miniszterelnök többek között kijelentette, hogy „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”. Úgy folytatta: van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba – sorolta a kormányfő.

Mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról. Ezért akarnak bennünket elhallgattatni, sőt ebben az évben megpróbálnak minket megtörni. Ezt azonban mi nem fogjuk hagyni

– jelentette ki.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje Magyarország szuverenitásának megőrzése.

Rovatok