Index Vakbarát Hírportál

Baleset miatt teljes útzár volt a 7-es főúton

2023. szeptember 24., vasárnap 15:53

Két autó ütközött vasárnap délután a 7-es főúton Kápolnásnyéknél, az egyik autó kigyulladt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

A lángokat a tűzoltók eloltották, és megkezdték az utómunkálatokat, valamint áramtalanították a másik gépkocsit. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, írja az MTI.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy személygépkocsi közlekedett Kápolnásnyék irányából Budapest irányába. A sofőr – eddig tisztázatlan körülmények között – elveszítette az uralmát az autója felett felett és áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő autónak, majd ezt követően kigyulladt. A baleset során négyen megsérültek, őket a mentők kórházba szállították, közölte a rendőrség.

Eközben az M7-es autópályán, a főváros irányába útépítés zajlik a 114-es és a 106-os kilométer között. A munkavégzés miatt lezárták a zamárdi csomópont le- és felhajtó ágát, valamint a Töreki pihenőt is Budapest irányába. A torlódás már három kilométeres, tájékoztatott az Útinform.

Frissítés: Ugyan még tart a baleseti helyszínelés, de egy sávon – rendőri irányítás mellett – már megindulhatott a forgalom, tájékoztatott honlapján a rendőrség.

Frissítés 2.0: Este hat óra magasságában a baleset helyszínelése és a műszaki mentés befejeződött, így ismét teljes szélességében járható a főút.

Rovatok