Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter szerint az ellenzék „picsogása” eltereli a figyelmet a fontos problémákról

2023. szeptember 24., vasárnap 09:25

Az LMP politikusa, Ungár Péter szerint a „hisztérikus picsogás” nem segít a problémák megoldásában, inkább érveket kellene megfogalmazni. Hozzátette, senki helyzetén sem segít az O1G szajkózása.

Ungár Péter a Hit Rádió adásában arról beszélt, hogy a magyar ellenzék hisztérikus része csak  vádaskodni tud, ahelyett, hogy észérveket fogalmazna meg – írja a Mandiner.

Az LMP társelnöke, frakcióvezetője Orbán Viktor adriai nyaralásáról elmondta, az a tény, hogy a miniszterelnök Ungár családjánál nyaralt, nem befolyásolja sem az LMP, sem a saját politikai megítélését. Szerinte amikor az „LMP tétmeccsen szerepel, és politikai állítást fogalmaz meg, akkor mindig jön ez a Fidesz-csicska vád az ellenzék hisztérikus részéről”.

Ungár szerint ezek az emberek azért vádaskodnak, mert az egyszerűbb, mint érveket megfogalmazni.

Ungár a belpolitika helyzetről elmondta, „a 2022-es országgyűlési választáson a gazdag választókerületekben fordított az ellenzék, miközben több lakótelepen pedig veszített”. „Tehát azt mondani, hogy a jelenlegi ellenzéki politikai képes arra, hogy ezen egzisztenciális dühöt megjelenítse, az egy nettó hazugság” – fogalmazott.

Arról is beszélt, számos fiatalban okoz frusztrációt a családalapítás, a lakhatás kérdése, amiről fontos lenne beszélni. Mint mondta,

 a folyamatos picsogás és gyűlölet ezeket takarja ki.

A politikus kifejtette, az egzisztenciális problémákon nem segít az O1G, a legtöbb ellenzéki párt mégis a gyűlöletkeltésre alapozza politikáját. 

Ungár Péter szerint addig senki nem hiszi el az ellenzéknek, hogy meg tudja oldani a problémákat, ameddig nem tud komolyan beszélni arról, hogy mik okozzák azokat.

„Orbán Viktor azt mondja, az infláció oka a háború, a hisztiellenzék pedig azt mondja, hogy az infláció oka Orbán Viktor” – mondta.

Rovatok