Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal biciklivel menekült el a kellemetlen újságírói kérdések elől Kammerer Zoltán

2023. szeptember 25., hétfő 07:35

Ismét az akkumulátorgyárakról kérdezték Kammerer Zoltán gödi polgármestert, akinek láthatóan nehézséget okoz, hogy erről a témáról beszéljen. Úgy döntött, menekülőre fogja, amikor a Mérce.hu újságírója egy vasútállomásnál próbált meg néhány szót váltani az olimpiai bajnok sportolóval.

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó független jelöltet a május 14-i időközi képviselő- és polgármester-választáson választották Göd új polgármesterévé és az 5. választókerület képviselőjévé. Az új polgármester indulása körül nagyon sokan a Fideszt sejtették, amiért több kritikát is kapott, de függetlenként indult az időközi választáson.

Kammererrel május végén készített volna interjút a Heti Napló Sváby Andrással című műsor riportere, Balogh Judit, aki otthagyta az ATV riporterét, miután nem volt számára szimpatikus az egyik kérdés, amelyet feltettek neki. A polgármestert a gödi akkumulátorgyárról kérdezték, amelyben állítása szerint semleges álláspontot képvisel.

A problémát ezúttal is az akkumulátorgyárak körüli kérdések okozták a gödi polgármesternek. A Göd-Ért Egyesület tiltakozásáról jelentkezett be péntek reggel a Mérce.hu. Helyi civilek szerint az akkumulátorgyár vízelvezetésének kialakításakor károsították a természetet. A tájékoztató után a Mérce újságírója véletlenül összefutott a vasútállomásnál Kammerer Zoltánnal, és megpróbálta megkérdezni az ügyről.

Az RTL Híradójának videóján jól látszik, hogy Kammerer a kérdést sem várta meg, hátat fordított a kamerának és tolni kezdte a biciklijét. Az olimpiai bajnok végül úgy vetett véget a kérdezősködésnek, hogy felpattant a kerékpárra és elhajtott. A Göd-Ért Egyesület az RTL Híradónak azt mondta, a nemrég megválasztott polgármester velük sem állt még szóba.

Rovatok