Index Vakbarát Hírportál

Nem tartóztatták le a kukásokra lövöldöző budapesti férfit

2023. szeptember 25., hétfő 06:22

Nem rendelte el a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki péntek reggel kukásokra lövöldözött Airsoft légfegyverrel Óbudán.

Az egyik kukást nyakon lőtték, a másikat pedig hasba. Az elkövetőt azonnal elfogták. A beszámolók szerint aznap épp lomtalanítás volt, és az 55 év körüli férfit zavarta a zaj, ami miatt nagyon agresszív lett. Ekkor vette elő az airsoft puskát és rálőtt a két férfira. Mindkét kukás megsérült, vizsgálatra sürgősségi osztályra szállították őket. Azóta már kiengedték őket a kórházból.

Az elfogott férfi később mindent tagadott – azt állította, hogy nem ő lőtt, és a fegyver sem az övé, hanem egy barátjáé.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője az RTL Híradó megkeresésére elmondta, hogy a férfi ellen már korábban is folytattak eljárást garázdaság miatt, mikor belerúgott egy autóba egy elszámolási vita közepette.

A csatorna legfrissebb információi szerint a vasárnap délelőtti tárgyaláson a bíróság nem rendelte el a férfi letartóztatását, helyette bűnügyi felügyeletet szabtak ki rá, melynek értelmében nem hagyhatja el a fővárost. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Rovatok