Index Vakbarát Hírportál

Fegyverrel biztosította a Szerbiából átmászó férfi az illegális bevándorlók határsértését

2023. szeptember 26., kedd 14:58

Egy Szerbiából Magyarországra átmászó férfi gépkarabéllyal biztosította 13 illegális bevándorló határsértését, akik azonban nem jutottak sokáig, fél kilométer után feltartóztatták őket a rendőrök.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Röszke térségében szeptember 22-én 6 óra után pár perccel figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor egy Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései között létesített manőverútra létrán átmászó férfire.

A férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt és annak fedezetével biztosította az utána érkező 13 illegális bevándorlónak a határzáron történő átjutást – a közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, ugyanabban az időben egy kicsit távolabb két másik illegális bevándorló csoportot tartóztattak fel.

A csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták, és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális migránst.

Rovatok