Index Vakbarát Hírportál

Négysávosra bővülhet Magyarország legforgalmasabb főútja

2023. szeptember 26., kedd 11:32

Hamarosan négysávosra bővül Magyarország leghosszabb másodrendű útja, így pár éven belül már kétszer két sávon lehet autózni Debrecen és Szeged között.

Régóta várat magára a Hajdú-Bihart, Békést és Csongrád-Csanád vármegyét összekötő 47-es főút fejlesztése. A 215 kilométer hosszú útszakasz Magyarország egyik legforgalmasabb főútja, amely a Debrecen és Szeged közötti elsődleges teherforgalmi tengely – írja a Magyar Építők.

Egy friss tervezési kiírásra hivatkozva azt írják, hogy a 47-es út négysávosításának tervezési feladatai két szakaszra (5+280 – 7+630 kilométer szelvények között) vonatkoznak, összesen mintegy 2,35 kilométeren.

Hozzátették, hogy a Debrecentől délre található Hermann Kronseder utca kereszteződésén szintbeni csomópont kialakítása is szükséges, amelynek engedélyezési és kiviteli terveit is szükséges elkészíteni.

Az előkészítési feladatok keretében a jelenleg kétszer egy sávos főút kétszer két sávosra történő fejlesztésével kapcsolatban a környezeti hatásvizsgálat, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, továbbá a szükséges építési engedélyek megszerzése a feladat – írták.

Rovatok