Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás és Márki-Zay Péter egymásnak estek

2023. szeptember 26., kedd 14:38

A két politikus üzenget egymásnak a Facebookon. Márki-Zay szerint nem a svéd, hanem a magyar demokrácia helyzete miatt kell aggódni. Menczer ezzel szemben úgy véli, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester semmit sem ért a tavalyi választási vereségből.

„Polgármester úr, Ön semmit sem értett meg abból a katasztrofális vereségből, amelyet a magyar emberek döntése nyomán tavaly elszenvedett” – írja Menczer Tamás közösségi oldalán. A külügyminisztérium államtitkára a hódmezővásárhelyi polgármester posztjára reagált. 

Márki-Zay Péter Menczer videójának margójára, amelyben az államtitkár a svéd demokrácia helyzetét vette össztűz alá, azt írta, inkább a magyar demokrácia helyzete miatt kellene aggódni, mert úgy véli, hogy

13 éve állampárti kormányzás folyik, a választási rendszert a Fideszre szabták, és befolyás alatt állnak a bíróságok és az ügyészség.

Svédország azért lett központi téma a magyar közéletben, mert az országgyűlés még mindig nem támogatja Svédország NATO-csatlakozását, jelenleg egy oktatófilm miatt, ami a magyar demokráciáról festett elrettentő képet.

Orbán Viktor az országgyűlésben arról beszélt, hogy a kormányt nem érdekli az oktatófilm, hanem az, hogy mit tanítanak Magyarországról a svéd gyerekeknek, mert az nem a művészi alkotás szabadságának kérdése, hanem az állami politikáé.

A miniszterelnök egyetlen olyan körülményt sem lát, ami sürgetné őket a svéd NATO-tagságot illetően, mert Svédország biztonságát semmi nem fenyegeti.  

Rovatok