Index Vakbarát Hírportál

Ha ezeket a tüneteket észleli magán, kezdhet gyanakodni

2023. szeptember 28., csütörtök 12:47

A koronavírus Pirola-variánsának – amely jelenleg az Egyesült Királyságban egyre nagyobb számban fordul elő – szokatlan tünetei vannak, amelyeket a vírusra pozitívan tesztelők észlelnek. A megbetegedések aránya várhatóan erősödni fog a tél közeledtével, mivel az emberek egyre többet fognak zárt helyiségekben tartózkodni.

A Pirola-törzset először augusztus végén azonosították az Egyesült Királyságban, és azóta 15 országban, köztük Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is kimutatták – írja a Mirror.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban 54 megerősített Pirola-fertőzöttet regisztráltak, ebből 48-at Angliában és hatot Skóciában. Walesben és Észak-Írországban még nem azonosítottak eseteket.

Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a Pirolával fertőzött emberek súlyosabban megbetegednének,

mint ha más, jelenleg ismert változatokat kaptak volna el, és a védőoltás is hatékonynak bizonyul ezen változattal szemben is.

A Covid–19 leggyakoribb tünetei jelenleg az orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás, tüsszögés. Egyesek azonban szokatlanabb tüneteket is tapasztalhatnak, ha az új variánssal fertőződnek meg. Ezek a következők:

A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet továbbra is azt javasolja, ha a régi vagy az új szimptómákat tapasztaljuk, inkább maradjunk otthon, és kerüljük a fizikailag megerőltető tevékenységeket.

Rovatok