Index Vakbarát Hírportál

Marad a napos, száraz idő

2023. szeptember 28., csütörtök 05:58

Csütörtökön is derült időre számíthatunk. Csapadék sehol sem lesz, és még a szél is többnyire mérsékelt marad. Fronthatás sem várható, sőt, jó hatással lesz a hangulatunkra a napos időjárás.

A pára- és ködfoltok feloszlását követően csütörtökön derült, napos időre van kilátás. Kevés fátyolfelhő ugyan előfordulhat, de csapadék nem lesz. A keleti, északkeleti szél Sopron térségében élénkülhet fel, de többnyire gyenge marad – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, így az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint nem várható fronthatás, de reggel a hűvösebb, nyirkosabb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint napközben a melegedésre érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás és szédülés jelentkezhet, de összességében a napos idő jó hatással lesz a közérzetünkre.

Pénteken sem lesz változás az időjárásban, továbbra is marad a napos, száraz idő. A minimumok 9 és 16, a maximumok 25 és 30 fok között alakulnak majd – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok