Index Vakbarát Hírportál

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

2023. szeptember 28., csütörtök 20:23

A főpolgármester a Facebook-odalán osztott meg egy közös képet a buszvezetővel, aki nemrég a 149-es buszon segített egy nőnek, akinél beindult a szülés. Karácsony Gergely nagyon büszke rá, hogy ilyen emberekkel dolgozhat egy csapatban Budapestért.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Széll Kálmán téren, a 149-es buszon szülte meg gyermekét Budapesten szeptember 18-án este egy nő, akinek a jármű vezetője segített a kisded világra hozatalában. 

A sofőr leszállt a buszról, és megkérdezte, segíthet-e. A kismamának ekkor már elfolyt a magzatvize, és elmondta, hogy valószínűleg megindult a szülés. A buszvezető felsegítette a járműre a nőt, lefektette, majd villámsebességgel világra jött az újszülött. 

Németh Roland Ferenc kivételes emberségről és lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor egy magára maradt kismamának segített világra hozni gyermekét a 149-es buszon

– írta Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

Az autóbusz-vezető az újszülöttet saját ingével takarta be. A BKV munkatársai a főpolgármester szerint még arra is figyeltek, hogy a váratlan gyermekáldás miatt ne maradjon ki egyetlen járat sem a vonalon.

Végtelenül büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhatok egy csapatban, Budapestért!

– olvasható a főpolgármesteri bejegyzésben.

Rovatok