Index Vakbarát Hírportál

Levelet kapnak a Ryanair utasai, számos járatot töröl a légitársaság

2023. szeptember 28., csütörtök 12:28

A Ryanair számos járatot kénytelen törölni és módosítani a 2023-as téli menetrendben a Boeing repülőgépek szállítási nehézségei miatt, közölte a légitársaság az Utazómajom szerkesztőségével.

A Ryanair termelési problémák miatt a beígért 27-ből nagy valószínűséggel mindössze 14 gépet vehet át decemberig. A szállítási késések miatt a cég számos módosítást hajtott végre a 2023-as téli menetrendjén.

A charleroi-i repülőgépek számát 3-mal, a dublini bázisú repülőgépek számát 2-vel, míg az olasz reptereket kiszolgáló gépek számát 5-tel csökkentik.

A törlések biztosan érintik Bergamót, Nápolyt, Pisát, East Midlandset, Portót és Kölnt is, részletezték.

A légitársaság – amely elnézést kért a kellemetlenségért – az elkövetkező napokban e-mailben értesíti az összes érintett utast, akik kívánságuk szerint vagy alternatív járatokra foglalhatnak, vagy teljes visszatérítést kapnak.

Erősen ajánlott résen lenni

Aki közvetítők keresztül vásárolt Ryanair repülőjegyet, duplán figyeljen, mert lehet, hogy a szolgáltató nem értesíti az utast, figyelmeztetett a cég.

A járattörlések fényében lehet olyan, aki akár 600 euró kártérítésre is jogosult lehet, olvasható az Utazómajom cikkében.

Rovatok