Index Vakbarát Hírportál

Jelentősen módosul a 4-es, 6-os villamos útvonala

2023. szeptember 29., péntek 16:39

Karbantartás miatt a következő három hétvégén a 4-es és a 6-os villamosok rövidített útvonalon, csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között járnak, a 17-es villamos pedig csak a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatása szerint a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-es, 6-os villamospótló autóbusszal lehet majd utazni. Hétfőre virradó éjjel a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár.

A 4-es és a 6-os, valamint a 17-es villamos vonalán a Margit körúton a Török utcánál karbantartást végeznek a következő három hétvégén, ezért a villamosok helyett ott is pótlóbusz közlekedik majd.

A pótlóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg.

A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél. A Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost a 2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és a 41-es villamos a 2-es metróra való átszállással.

A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy utazás előtt érdemes megnézni a honlapjukon a közösségi közlekedést érintő aktuális helyzetet.

Az M1-es metrón is változás jön a hétvégén

Pótlóbusz szállítja majd az utasokat M1-es metró vonalán Mexikói út és Oktogon között a következő és azutáni (október 7-8.-i) hétvégén. 

Az M1-es pótlóbuszra az Oktogonnál az Andrássy úton a Hősök tere felőli oldalon, az Eötvös utcánál kijelölt megállóban, a Mexikói úti végállomáson pedig a metrókijárattal szemben kijelölt megállóban lehet felszállni.

A pótlóbusz az Andrássy úti szakaszon a 979-es éjszakai busz megállóiban, a Hősök terén a Mexikói út felé a Dózsa György úton a 105-ös busz, a Széchenyi fürdőnél pedig mindkét irányban a 72-es trolibusz megállójában áll meg. Az M1-es metró pályakarbantartás miatt jár rövidített útvonalon.

Az Erzsébet hidat tisztára mossák

Az Erzsébet híd tisztítása miatt a hétvégén fennakadásokra lehet számítani, szombaton és vasárnap más-más sávokban végzik a munkálatokat a délelőtti órákban.

A kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják a munkát – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

A Köztisztasági Divízió munkatársai környezetkímélő technológiával, az érintett külső sáv lezárása mellett

AZ ERZSÉBET HIDAT 2023. SZEPTEMBER 30-ÁN SZOMBATON ÉS OKTÓBER 1-ÉN VASÁRNAP 06:30-TÓL 13:30-IG TISZTÍTJÁK.

Májusban a Petőfi hidat és a Margit hidat pucolták meg. Budapest 150. évfordulójára novemberig valamennyi dunai átkelő megtisztítását elvégzik, a városligeti Zielinski hidat is, de még a Váralagutat is le fogják mosni – írják. Mindez része a tervezett köztisztasági munkának, amelyet évente két alkalommal végeznek el az említett kiemelt forgalmú helyeknél.

Rovatok