Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a debreceni kerékpártolvajokat

2023. szeptember 29., péntek 11:31

Főleg kerékpárban utazott a tolvajbanda, de aztán kisebb parfümlopásokban is meglátták a lehetőséget. A háromfős társaság Hajdúhadházról járt be Debrecenbe vadászni. Udvarokra surrantak be, hogy kerékpárt lopjanak, valamint az őrizetlenül hagyott kétkerekűeket is elkötötték. A bevásárlóközpontokba is ellátogattak, innen parfümöket emeltek el.

A rendőrség nyomozást indított a háromfős tolvajbanda ügyében, és kiderült számukra, hogy egy felvásárlónak szállítják az árut a fosztogatók. A felvásárló tisztában volt vele, hogy lopott árut kap, mégis megvette azt.

A lopásokat 2023. február eleje és március vége között hajtotta végre a társaság, ez idő alatt összesen 26-szor loptak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elfogták a tetteseket, kihallgatásukat követően pedig őrizetbe is vették őket. A megmaradt lopott holmikat lefoglalta a rendőrség.

A kapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt állította elő a három férfit, bűntársukat – a felvásárlót – pedig pénzmosás bűntette miatt vonták felelősségre. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a bűnösök iratait pedig elküldték az ügyészségnek. 

Rovatok