Index Vakbarát Hírportál

Újabb cikkben támadták a főváros vezetését, de helyette sikerült a Fideszbe belerúgni

2023. szeptember 29., péntek 15:06

A Metropol című kormányközeli ingyenes lap a gaz-gate után most a Vörömarty téren elszaporodott kéregetők miatt ment neki a fővárosi vezetésnek, ezúttal viszont az V. kerületi fideszes vezetésbe sikerült belerúgnia.

Online és nyomtatott verzióban is foglalkoznak a témával, utóbbiról Kovács Alex Gábor, az V. kerület ellenzéki frakciójának vezetője posztolt közösségi oldalán. A jelek szerint a Metropol elfelejtette, hogy a Vörösmarty teret tavaly államosították és az V. kerületi önkormányzat vagyonkezelésébe adták. 

A kerület polgármestere Szentgyörgyvölgyi Péter, ennek fejében pedig bármi is történik a téren, azért a fideszes kerületvezetést terheli a felelősség. 

Kovács a bejegyzésében megjegyzi, hogy a a belvárosi téren jól láthatóan valóban nincs rend, „dolgozik” a koldusmaffia, „dolgoznak” az illegális utcai árusok, a segway-esek és e-rolleresek sokszor teljesen szabálytalanul, a gyalogosokat veszélyeztetve közlekednek. 

Vajon Belváros fideszes polgármestere szerint nem kellene már lépni az ügyben - ha már a fideszes propaganda is a címlapon üzeni

– teszi fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Végezetül megjegyzi azt is, hogy szerinte a képek nem is a Vörömarty téren, hanem a Váci utcában készültek, ami azonban szintén az V. kerület tulajdona.

Gaz-gate

Bejegyzésében Kovács Alex Gábor is emlékeztet a néhány héttel ezelőtti esetre, amelyről az Index is beszámolt. Mint írja, 

a fideszes propaganda már megint tátott szájjal ténfereg abban a bizonyos erdőben, ahová Karácsony Gergely „gazos fővárosi területei” kapcsán már betévedtek.

Akkor egy fotópályázatot indított a Metropol, mivel fel szerették volna hívni a figyelmet a budapesti gyomokra, valamint a főpolgármester alkalmatlanságára. Véget is ért a pályázat, kihirdették a győztest, de utóbb kiderült, hogy fideszes önkormányzati területen készült a győztes kép.

Rovatok