Index Vakbarát Hírportál

Bomló holttestet találtak a fővárosban, gyilkosság történhetett

2023. szeptember 29., péntek 08:13

Csepelen, egy használaton kívüli gyártelepen bomló holttestet fedezett fel egy munkás. A rendőrség azonosította az elhunyt fiatal férfit, akit eltűntként tartottak nyilván. A beszerzett adatok alapján felmerült, hogy gyilkosság történt.

2023. szeptember 16-án Csepelen, a volt kenyérgyár területén egy füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megállapította, hogy az elhunyt egy 21 éves férfi volt, akinek eltűnését augusztusban jelentették be, és azóta kereste a rendőrség – írja a police.hu.

Az adatok alapján felmerült, hogy bűncselekmény történt, ezért az eljárásba bekapcsolódott a BRFK Életvédelmi Osztálya. Az eredményeként a nyomozók azonosítottak, majd előállítottak két fiatalembert. A nyomozás adatai szerint a két férfi július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol egyikük megkéselte a sértettet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán emberölés bűntett és bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket.

Lakásaikon megtalálták a sértett holmijait és az elkövetéshez használt, még mindig véres kést is.

Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. A BRFK nyomozói őrizetbe vették őket, a bíróság azóta elrendelte az emberöléssel vádolt férfi letartóztatását, illetve a bűnpártolással vádolt társa bűnügyi felügyeletét. A rendőrök azt még vizsgálják, hogy mi volt a bűncselekmény indítéka.

Rovatok