Index Vakbarát Hírportál

Majdnem halálra vertek az őrök egy szabadulás előtt álló rabot Tiszalökön

2023. szeptember 29., péntek 11:37

A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet börtönőrei súlyosan bántalmaztak egy fogvatartottat – értesült az esetről az RTL Híradó.

A csatorna információja szerint a négy börtönőr letartóztatásáról pénteken dönt a katonai tanács a Debreceni Törvényszéken. Az ügyben hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt indult nyomozás, közölte az ügyészség az RTL érdeklődésére.

Egyelőre nem tudni, hogy ki és miért provokálta ki a verekedést. Az RTL úgy tudja, hogy a fogvatartott napokig válságos állapotban volt, de állítólag már jobban van, ezért átszállítják a berettyóújfalui rabkórházba.

A megvert rabnak már alig volt száz napja a börtönben, tudta meg az RTLAzt viszont nem árulták el a források, hogy a megvert illető hány éves, és miért ült.

Mivel az eljárás a kezdeti szakaszában jár, ezért további kérdésekre „a büntetőeljárás eredményessége érdekében” nem adhatott választ a Központi Nyomozó Főügyészség.

A gyanúsítottként kihallgatott büntetés-végrehajtási dolgozók tagadták a bűncselekmény elkövetését, amely – a bűnhalmazatra tekintettel – akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írja az ügyészség.

Rovatok