Index Vakbarát Hírportál

Végleg bezár Eger ikonikus háza

2023. szeptember 30., szombat 12:41

Végleg bezárja kapuit Eger ikonikus étterme és hotele, a Senator-ház. Egyelőre nem tudni, hogy mihez kezdenek a megüresedő épülettel.

A Senator-ház éttermi része idén januárban már bezárt, a hotel azonban nyitva volt – mostanáig. Oroján Sándor egri fideszes képviselő ugyanis azt írta pénteken a Facebook-oldalán: 

Véget ért egy korszak Egerben. A Senator-házat üzemeltető Csöpi néniékkel kérésükre szerződést bontott az önkormányzat, szeptember végével így szálláshelyként sem működik tovább az épület. 

A képviselő azt is közölte, hogy a hotelben egyes bútorok és emléktárgyak az Egri Értéktár részét képezik, a szerződésbontásért cserébe ezek az önkormányzat tulajdonába kerülnek, tehát biztosan megőrzik őket. 

Hozzátette, „a legfontosabb azonban egész Eger számára az lenne, hogy a Senator-ház ne egy bezárt, üres épület legyen a belváros szívében, hanem egy lüktető, hangulatos vonzerő, ami a város turizmusát is serkenti. Szomorú ezért, hogy az elmúlt hónapokban nem sikerült dűlőre jutni, hogyan nyisson újra a ház, ki működtesse.

Tegnap ebben a legfontosabb ügyben nem sikerült előrelépni, pedig kínálkozik számtalan megoldás. A magam részéről azon leszek, hogy a Senator-ház mihamarabb új élettel teljen meg!

– közölte a képviselő.

Már meg is hirdették az ingóságokat

Oroján Sándor posztja után a Senator-ház Facebook-oldalán is megjelent egy közlemény arról, hogy október 1-jével befejezik működésüket. Mint írták, emiatt eladóvá válik 

Az érdeklődők hívását telefonon várják, és a meghirdetett eszközöket/berendezéseket személyesen lehet megtekinteni.

Rovatok