Index Vakbarát Hírportál

Számára „különösen kedves rendezvényen” vett részt Novák Katalin

2023. szeptember 30., szombat 19:06

Novák Katalin államfő a Magyar Lovasterápia Szövetség 19. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyének második napjára látogatott ki Fótra. Erről a Facebook-oldalán is beszámolt a köztársasági elnök.

A fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás versenyén idén 24 csapat 145 kis lovasa vesz részt. Szombaton a gyerekcsapatok 9 versenyszámban mérték össze tudásukat. A gyerekek lelkesen mutatták be a versenypályán, amit egész évben tanultak a fejlesztőfoglalkozásokon.

A délelőtti versenyszámok egyik házigazdája Novák Katalin köztársasági elnök volt, aki együtt melegített be és tornázott a látássérült gyerekekkel, majd végigkísérte az ügyességi pályán az első versenyzőt.

Ma egy számomra különösen kedves rendezvény vendége lehettem. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóton rendezett látássérült és fogyatékkal élő gyermekek számára lovasterápiás versenyt

– írta az eseményről Facebook-oldalán Novák Katalin.

A köztársasági elnök megköszönte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját, valamint gratulált a versenyzőknek.

Úgy tartják, a lovak meg tudják különböztetni az emberi hangokban megbúvó érzelmeket, de a gyermekek szinte szavak nélkül is megtalálják velük a számukra annyira szükséges összhangot. A lovat ezért is alkalmazzák látássérült és fogyatékkal élő gyermekek terápiájához, amiben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat élen jár

– olvasható a bejegyzésben.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny szombati eredményei:

A Nemzeti Díjlovas Verseny szombati eredményei:

Rovatok