Index Vakbarát Hírportál

Egy ember meghalt egy kigyulladt hétvégi házban Bakonycsernyén

2023. október 1., vasárnap 11:22

Meghalt egy ember vasárnap, miután kigyulladt egy hétvégi ház a Fehér vármegyei Bakonycsernyén – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint vasárnap reggel érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Bakonycsernyén, az Akácfa utcában

kigyulladt egy száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy helyisége.

Közölte: a székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre. A tűzzel érintett épületrészből egy embert kimentettek, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életén már segíteni.

A szóvivőhelyettes szerint nem kizárt, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta, de a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Dóka Imre közölte: évente több mint hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak az otthonok elenyésző részében használnak füstérzékelőt. Pedig ahol van ilyen készülék, ott a tüzet annak keletkezésekor meg tudják fékezni, vagy időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem alakult ki – tette hozzá.

Rovatok