Index Vakbarát Hírportál

Csapadékmentes napot hoz a kedd

2023. október 3., kedd 06:11

Továbbra is derült, száraz idő várható az ország legnagyobb részén kedden, csak délután fordulhat elő fátyolfelhő az északnyugati területeken. Csapadék sehol sem valószínű, de a déli szél napközben sokfelé megélénkülhet.

Kedden folytatódik a napos, száraz, csapadékmentes idő. Hajnalra helyenként párássá, ködössé válhat a levegő, a déli szelet pedig napközben sokfelé kísérhetik élénk lökések – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat egyetlen vármegyére sem adott ki figyelmeztetést.

Az orvosmeteorológia szerint továbbra sem várható fronthatás, de a nagy napi hőingás miatt keringési panaszok és vérnyomásproblémák jelentkezhetnek, továbbá fejfájásos tünetek is előfordulhatnak.

Szerdán egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete vonul át fölöttünk, emiatt elvétve eső és zápor is előfordulhat, de az ország nagy részén nem várható csapadék. Az északira-északnyugatira forduló szél sokfelé élénk és erős, sőt, a Dunántúlon viharos is lehet. Délután 19 és 26 fok között lesz a hőmérséklet – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok