Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan kezdődik az őszi szünet az iskolákban, az óraátállítást sem ússzuk meg

2023. október 3., kedd 07:55

Eseménydús októbere lesz a diákoknak: munkaszüneti nap, őszi szünet, és indul az őszi érettségi szezon is.

„Az általános iskolák október 13-ig mérik fel azoknak az első évfolyamos tanulóknak a körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni” – derült ki a 2023/24-es tanév rendjéből. Az érintett tanulók létszámát a pedagógusoknak október 27-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak – írja az Eduline.

Mérések nemcsak az elsősökre, hanem a nyolcadikosokra is várnak, pályaorientációjuk miatt. A „pályaválasztást megalapozó kompetenciáikat” az Oktatási Hivatal által készített digitális mérő és támogató eszközökkel szeptember 19. és október 11. között kell vizsgálni az iskolákban.

Hamarosan kezdődnek az őszi érettségik

Az őszi érettségik október 13-án kezdődnek. Az első napon nemzetiségi nyelv és irodalomból írásbelizhetnek a diákok. Október 16-án a magyar nyelv és irodalomból vizsgázhatnak, az írásbelik pedig október 27-én az olasszal érnek véget.

Szünet is lesz

Október 23-a idén hétfőre esik, ezen a napon se a diákoknak, se a szüleiknek nem kell iskolába és dolgozni menni, pénteken, tehát október 27-én már kezdődik is az őszi szünet, aminek időpontja a közoktatásban és a szakiskolákban tanulók számára is megegyezik.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap így 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.

Októberben óraátállítás lesz. A hónap utolsó vasárnapján (29-én) hajnali 3:00-ról 2:00-re kell majd átállítani az órákat.

Rovatok