Index Vakbarát Hírportál

Viharos széllel csap le az országra a hidegfront

2023. október 4., szerda 06:08

Szerdán egy hidegfront vonul át az országon, így helyenként kisebb eső, záporeső is kialakulhat. Az ország nagy részén száraz, napos idő várható. Viharos széllökésekre főként az északi területeken lehet számítani. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, amelyből helyenként gyenge eső és záporeső is kialakulhat.  Az ország nagy részén száraz, napos idő várható. 

A szél sokfelé megélénkülhet. Viharos széllökésekre az északnyugati területeken lehet számítani. Érdemes rétegesen felöltözni, ugyanis a reggeli órákban csak 10–16 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Délutánra már 19–25 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Az északnyugatira forduló szelet főként a Kisalföldön, a Bakony és a Balaton környezetében kísérhetik viharos széllökések. Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki több járásra a viharos széllökések miatt.

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben

Az érintett területeken 70 kilométer per órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. 

Fejfájásos panaszokat okozhat a hidegfront

Szerdán egy gyenge hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet – közölte az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése.

Mint írták, a szelesebb idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatunk. A hűvös időben az ízületi bántalmak is felerősödhetnek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok