Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor megmutatta kedvencét

2023. október 4., szerda 21:04

A miniszterelnök és stábja nem tudta és láthatóan nem is akarta kihagyni, hogy az állatok világnapja alkalmából posztoljon, és megmutassa vizsláját.

„Állatok világnapja. Ne csak ma, minden nap vigyázzunk kedvenceinkre!” (három kutyás emoji) – posztolta a miniszterelnök, aki a bejegyzésben megmutatta a vizsláját is. 

A WWF szerint Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencián merült fel először az állatok világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is.

Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik az életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára – írják.

Rovatok