Index Vakbarát Hírportál

Letöltendő börtönt kapott a pesterzsébeti állatkínzó, aki négyszer megkéselt egy kutyát

2023. október 4., szerda 16:28

Még augusztusban történt, hogy állatvédők vonultak egy pesterzsébeti férfi házához, aki négyszer megkéselt egy kutyát ami a támadásban kis híján elvérzett. Most kiderült, letöltendő börtönbüntetésre ítélték az 58 éves férfit tettéért.

Letöltendő fogházbütetésre ítélték azt az 58 éves pesterzsébeti férfit, aki még augusztusban négyszer majdnem halálra késelt egy német juhászkutyát. A férfit egy térfigyelő kamera buktatta le.  

Az elkövetőt két nappal az incidens után elfogták és őrizetbe is vették, de a – nem jogerős – ítéletet, amely szerint letöltendő börtönbüntetést kap, csak most hozták nyilvánosságra – írja az RTL

A férfi a kerítésen keresztül támadta meg a németjuhászt, és kiderült, aznap éjjel egy másik állatra is rátámadt, de azt nem sikerült megsebesítenie. Mikor a bíróságon kérdezték tettéről, bevallotta azt, és úgy fogalmazott,

én nem ilyen ember vagyok.

Hozzátette, nem tudja megmagyarázni miért tette, csak abban biztos, hogy aznap elmulasztotta bevenni gyógyszereit, és ettől rosszul érezte magát. Elmondása szerint ezért járt bizonytalanul, nem volt részeg. 

Az ítéletet az ügyészség elfogadta, de a férfi és ügyvédje fellebbezett, így nem vált jogerőssé.

Rovatok