Index Vakbarát Hírportál

Fogva tartotta családját egy férfi, most vádat emeltek ellene

2023. október 4., szerda 10:05

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2022 nyarán féltékenységből fogva tartotta volt élettársát és gyermekeit.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki fogva tartotta családját. A férfi 11 évig élt egy nővel élettársi kapcsolatban, öt közös gyermekük született. Már kapcsolatuk fennállása alatt is többször bántalmazta a férfi az élettársát, vele szemben agresszív magatartást tanúsított – adta hírül az MTI.

A vádlott 2018-ban börtönbe került, ekkor a sértett a gyermekeivel együtt elköltözött, és a vádlottal megszakította a kapcsolatot.

Szabadulását követően a nő már új párkapcsolatban élt, azonban 2022 nyarán ez a kapcsolata megszakadt, és korábbi élettársával megállapodtak abban, hogy a gyermekeikre tekintettel rendezik viszonyukat, és újra összeköltöznek. Néhány hét után azonban a nő ismét elköltözött gyermekeivel, amibe a vádlott nem tudott belenyugodni.

A férfi 2022. június végén két ismerősével a hajnali órákban megjelent a nő lakásánál, az alvó nőt és a gyerekeket felébresztette, majd egy

késsel levágott egy darabot a nő hajából, és megfenyegette, ha nem utazik el vele, úgy a gyermekeivel együtt meg fogja ölni.

A nő a fenyegetés és bántalmazás hatására beszállt gyermekeivel a vádlott autójába, majd Budapestre utazott vele, ahol egy munkásszállóra költöztek.

A férfi a nőt félelemben tartotta, azzal fenyegette, hogy gyermekeit elveszi, ezzel kényszerítette maradásra. Az anya a lakást csak a vádlottal, illetve úgy hagyhatta el, ha az egyik gyerek a férfinél marad.

Július elején azonban a nő elhatározta, hogy segítséget kér, majd azzal az ürüggyel, hogy boltba megy, bement a legközelebbi rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A férfit, aki jelenleg más ügy miatt jogerős szabadságvesztését tölti, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése miatt vádolta meg a Siklósi Járási Ügyészség.

Rovatok