Index Vakbarát Hírportál

Világháborús bomba miatt kell kiüríteni több épületet Budapesten

2023. október 4., szerda 06:14 | aznap frissítve

Földmunkák közben világháborús betonromboló bombát találtak Budapest XII. kerületében, a Kiss János altábornagy utcában. Azért, hogy a bombát biztonságban el lehessen távolítani, több utcán is lezárásra kell számítani, el kell hagyni néhány embernek az ingatlanát, és a közösségi közlekedés sem lesz elérhető.

Mint arról korábban írtunk, világháborús betonromboló bombát találtak földmunkák közben a Kiss János altábornagy utca 29. számú társasházi ingatlanon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyszínre érkező tűzszerészek a szerkezetet a helyén biztonságba helyezték és gondoskodtak a terület őrzéséről.

A tűzszerészek a kiemelés és elszállítás érdekében biztonsági zónát jelölnek ki, és ezt a területet kiürítik. A biztonságos kiemelésre 2023. október 6-án, pénteken kerül sor.

AZ ÉRINTETT TERÜLETET A RENDŐRSÉG OKTÓBER 6-ÁN, PÉNTEKEN reggel 7 ÓRÁTÓL LEZÁRJA. 7 ÓRA UTÁN A ZÁRÁSSAL ÉRINTETT TERÜLETRE AUTÓVAL BEHAJTANI TILOS.

Az ingatlanokat, amelyeket a zárás érint, reggel 8 óráig kell elhagynia mindenkinek. 8 órától a rendőrség ellenőrzi, hogy mindenki elhagyta-e az ingatlanát, illetve a lezárás alá vont területet – figyelmeztetett a hegyvidek.hu.

A feloldásra várhatóan még aznap, 14 órakor kerül sor. A lezárásban, illetve lakóhelyelhagyásban érintett ingatlanok a következők:

Azoknak, akik nem tudják megoldani holtartózkodásukat, befogadóhelyet biztosít az önkormányzat a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében (1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.).

Ha valaki mozgásában korlátozott, de élne a lehetőséggel, viszont nem tudja megoldani az eljutást a befogadóhelyre, akkor amennyiben legkésőbb 2023. október 5-én (csütörtök) 15.30-ig jelzi, annak az elszállításáról gondoskodik az önkormányzat.

E-mail: ugyfelszolgalat@hegyvidek.hu, tel.: (06 1) 224-5916 (a telefonszám október 4-én, szerdán 8.00–16.30 között, október 5-én, csütörtökön 8.00–15.30 között hívható).

Az említett helyszíneken parkoló gépjárművet nem szükséges elszállítani, de a lezárt területen a lezárás időszakában közösségi közlekedés sem lesz. 

Rovatok