Index Vakbarát Hírportál

Éhező kiskutyákat talált a NAV egy román furgonban

2023. október 6., péntek 16:26

Négy kölyökkutyát találtak Somogy vármegyében egy román furgon utánfutóján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Az alig hathetes állatokat víz és élelem nélkül zsúfolták össze egy állatszállító dobozban.

Somogy vármegyében tartottak ellenőrzést a pénzügyőrök, amikor egy román furgon utánfutóján négy, tacskó jellegű kölyökkutyát találtak – közölte Facebook-bejegyzésében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A román férfi Olaszországba tartott az apró jószágokkal. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőrnek semmilyen okmánya nem volt a kiskutyákról. Az alig hathetes állatokat víz és élelem nélkül zsúfolták össze egy állatszállító dobozban. 

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyköknek oltásuk, csipjük és állatútlevelük sem volt. Mint írták, hiányzó okmányok nélkül nem is szállíthattak volna ennyire fiatal kiskutyákat.

Az elkobzott ebeket egy hazai alapítvány fogadta be, a román sofőr egyedül utazott tovább. A NAV idén már 36 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsította meg – tették hozzá.

Rovatok