Index Vakbarát Hírportál

Épségben hazaértek Kis Grófo rokonai Izraelből

2023. október 9., hétfő 15:35

Vasárnap este a roma zenész megosztotta közösségi oldalán, hogy több rokona és barátja is egy izraeli repülőtéren ragadt, és nagyon félnek. Elmondása szerint több kisiskolás korú gyermek is volt köztük. Az énekes azonban hétfő reggel örömteli hírről tudott beszámolni az Instagram-oldalán, mivel szerettei épségben hazaérkeztek a háború sújtotta országból.

Hétfő hajnalban épségben hazaérkeztek Izraelből Kis Grófo rokonai, akik vasárnap este az egyik repülőtéren ragadtak, és nem volt biztos, hogy kijutnak az országból. A mulatós zenész elmondása szerint „traumatikus élményeket éltek át” a családtagjai és barátai, hallották a robbanásokat is a reptérről, és nagyon féltek.

A Blikknek adott interjút, amelyben elmondta:

Nem hiszem, hogy valaha teljesen fel fogják tudni dolgozni az ott látottakat. 

Hozzátette, a sok kisgyermek miatt több felnőtt igyekezett tartani magát és nem túlzottan elérzékenyülni, de sokan nem tudták visszatartani könnyeiket a „hihetetlenül megrázó élmények miatt”. A több mint 80  családtagjával könnyek között borultak egymás nyakába a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az énekes elmondta:

Amikor megtudtam, hogy a szeretteim haza tudnak jönni egy géppel, az egyik részem megnyugodott, mert bíztam Isten segítségében, ám egy kis részem aggódott, és csak akkor lélegeztem fel igazán, amikor megláttam őket, hogy kijönnek a terminálból.

Nemcsak a roma zenész családja élte át a hazaérkezés megható pillanatait, az énekes elmondása szerint ugyanis olyasmit látott a magyar reptéren, „amit eddig még soha életében”. Azt mondta, olyan összefogásnak lehetett szemtanúja, amilyennel még nem találkozott korábban, mivel „magyarok és romák, ismerősök és ismeretlenek egyaránt egymás nyakába borultak”. 

Kis Grófo Instagram-oldalán is megosztotta megrázó élményét, ahol többek között Szijjártó Péternek is köszönetet mondott.

Rovatok