Index Vakbarát Hírportál

Centiken múlott egy motoros rendőr és egy szarvas ütközése Veszprémnél

2023. október 9., hétfő 08:39

Éppen elkerülte a balesetet a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyik motoros egyenruhása. Az esetről felvétel is készült, amelyen látszik, hogy szinte centiket múlott az ütközés.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán osztotta meg a történtekről készült felvételt. Mint írták, fontosnak tartják továbbra is felhívni a figyelmet a vadveszélyre, ami ilyenkor ősszel fokozott veszélyt jelent a közlekedőkre. Hozzátették, hogy sem a kollégájuk, sem a szarvas nem sérült meg.

A vadbaleset elkerülése érdekében a rendőrség a következő tanácsokat osztotta meg:

Mint megírtuk, a vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt. 

A vadásztársaság ezentúl csak akkor kötelezhető kártérítésre, ha az autós minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy a baleset előtt a vadat űzték, lőtték vagy hajtották. Ha ez nem sikerül, akkor a jármű tulajdonosa nem számíthat kártérítésre a vadásztársaságtól, sőt valószínűleg a vadásztársaság fog kártérítési igénnyel fellépni.

Korábban a sofőr akkor volt felelős a vadgázolásért, ha nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedett, a vadásztársaság pedig abban az esetben, ha nem tett ki vadveszélyre figyelmeztető táblát.

Rovatok