Index Vakbarát Hírportál

Üzemanyag helyett víz jött a töltőpisztolyból az egyik Mol-kútnál

2023. október 9., hétfő 18:34

Hiába tankoltak a sofőrök, egyszerűen nem indultak az autók a Neamt megyei Románvásár egyik Mol-üzemanyagkútjánál. Mint kiderült, a töltőpisztolyokból benzin és gázolaj helyett víz folyt.

A peches járművezetők azonnal panaszt tettek a megyei fogyasztóvédelemnél, amely vizsgálatot rendelt el az ügyben. Annak lezárultáig ideiglenesen felfüggesztették a romániai töltőállomás működési engedélyét, vagyis bezárták azt.

A gépkocsik vízzel történő feltöltése után az autó működésképtelennél válik, a motor és az üzemanyagrendszer megtisztítása pedig időigényes és igencsak költséges, írja a Főtér.

A Mol Románia hangsúlyozta, hogy elszigetelt esetről van szó, a cég elmondása szerint a töltőállomás karbantartásakor juthatott víz a tárolókba. Hozzátették azt is, hogy felvették a kapcsolatot minden károsulttal, aki panaszával megkereste őket, és minden egyes esetben támogatják és anyagi kárpótlást is nyújtanak nekik.

Budapesten az üzemanyagot sikerült összekeverni

Magyarországon is megtörtént már az autósok egyik rémálma: 2019-ben a Shell budapesti, Füredi úti kútján összekeverték az üzemanyagot.

Mint később kiderült, a 95-ös benzin és a dízel üzemanyagok kiszállításakor a külsős fuvarozócég a gázolaj helyett benzint, a benzin helyett pedig gázolajat töltött a benzinkút föld alatti tartályába, ezért az ott vásárlók nem megfelelő üzemanyagot tankoltak.

Rovatok