Index Vakbarát Hírportál

A receptek felírását segíti az EgészségAblak új funkciója

2023. október 10., kedd 12:00

Már a korábban kiváltott receptek is megtekinthetők a folyamatosan bővülő EgészségAblak mobilalkalmazásban.

A Receptek menüpontban az aktív receptek mellett az elmúlt években felírt, valamint kiadott receptekhez is hozzáférhetnek a felhasználók, akik így könnyedén ellenőrizhetik, hogy előző betegségükre pontosan milyen gyógyszereket, milyen hatóanyaggal és adagolásban szedtek.

Egy felmerülő egészségi probléma esetén bármikor könnyen, gyorsan és egyszerűen visszakereshetik a korábban szedett gyógyszereket, és az orvosnak is pontosabb adatokkal szolgálhatnak a gyógyítás meghatározásához – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Praktikus funkció, amely az egészségügyi dolgozók munkáját is segíti. Eddig összesen öt funkció található meg az alkalmazásban: az e-receptek, az e-leletek, a háziorvos adatai, a digitális oltási igazolványok, valamint elérhető belőle 0–24 órában az EgészségVonal is.

Több mint 2 millióan töltötték le az alkalmazást

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy az EgészségAblak népszerűségét az is jól mutatja, hogy az applikáción keresztül az indulás óta több mint 552 ezer receptet használtak fel, és csak az elmúlt 30 napban 1,5 millió egészségügyi dokumentumot töltöttek le. Az alkalmazást közel 2 millió 453 ezren töltötték le. Ma már mindenkinek lehetősége van rá, hogy az összes egészségügyi dokumentuma ott lapuljon a zsebében, így bármikor hozzájuk tud férni – tette hozzá.

Szeptembertől családbarát mobilalkalmazássá vált az EgészségAblak, ami azt jelenti, hogy meghatalmazás esetén a családtagok, például gyerekek, idősebb szülők dokumentumai is elérhetővé váltak. Így a szülők is könnyebben válthatják ki gyerekeik gyógyszereit, vagy egyszerűbben férnek hozzá a gyerek leleteihez – emlékeztetett az államtitkár.

Rovatok