Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a sofőrt a pesterzsébeti tragédia ügyében

2023. október 10., kedd 18:26

A gyermekre egy kőkerítés dőlt rá, amelyet egy teherautó döntött ki. A sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették a budapesti rendőrök.

Korábban mi is beszámoltunk róla, meghalt egy gyermek Pesterzsébeten, miután kedd reggel egy teherautó nekiütközött egy kerítésnek. A mentők kiérkezéséig az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani gyermekét a beton alól.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2023. október 10-én 7 óra 33 perckor Budapest XX. kerület, Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról állt ki, amikor kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy 9 éves kisfiúra, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 48 éves tehergépkocsi vezetőjét, akit a rendőrök őrizetbe is vettek – írja a police.hu.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a tragédia helyszínén hangos sikoltozást és zokogást hallottak. A mentők kiérkezéséig az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani gyermekét a beton alól.

Nem sokkal később az áldozat édesapja is a helyszínre érkezett. Feleségével ölelkezve, könnyek között gyászolták elhunyt gyermeküket.

Rovatok