Index Vakbarát Hírportál

Rövid időn belül két férfi is öngyilkosságot követett el Szegeden

2023. október 10., kedd 16:24

Két tragédia is történt Szegeden az elmúlt órákban. Előbb egy fiatalember, majd egy idősebb férfi dobta el magától az életet a városban.

A Szeged.hu hétfő este arról számolt be, hogy egy 20–30 év közötti fiatal férfi vetett véget az életének Makkosházon, a Gyöngyvirág utcában. A hírportál értesülése szerint szerelmi ügy állhatott tette hátterében, a környékbeliek szerint „csendes gyerek volt”.

Kedd délután pedig a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette azt a sajtóhírt, miszerint holttestet találtak a szegedi Tiszavirág üdülőtelepnél. A Szegeder.hu arról írt, hogy a helyszínre sok rendőr szállt ki.

A Délmagyarország értesülése szerint egy idősebb férfi akasztott testére bukkantak. Egy helybéli nyaralótulajdonos asszony azt mondta a lapnak, hogy ismerte a férfit, de soha nem volt vele gond, sokat járt horgászni a Tiszára.

Megjegyezte viszont, hogy az idős férfi unokájával voltak problémák, de mást nem kívánt mondani. A férfi ráadásul állítólag nem a saját, hanem egy ismerőse nyaralójában lett öngyilkos.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok