Index Vakbarát Hírportál

Menet közben rántotta be a kéziféket a sofőr, egy fának csapódtak az autóval

2023. október 10., kedd 13:13

A Budakörnyéki Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást a férfi ellen, aki barátja autójában utazva berántotta a kéziféket, aminek következtében a járművel egy fának csapódtak.

A húszas éveiben járó fiatal a vád szerint 2022 májusában barátja autójában utazott a vezető melletti ülésen, mögöttük egy lány ült. Az autó vezetőjével éppen azt tesztelték, hogy a kocsi átalakított futóműve hogyan viselkedik a használatban, miközben a lány a hátsó ülésről mobiltelefonjával vette az utat.

Az előzetes megbeszélés alapján azt is tesztelni kívánták, hogyan változik meg az autó irányítása és stabilitása, ha menet közben berántják a kéziféket. Vác Deákvár és Máriaudvar közötti részén haladva az elkövető utas hirtelen berántotta a kéziféket. A jármű a blokkoló fék hatására elveszítette stabilitását, balra letért az útról, és egy fának csapódott.

A balesetben senki nem sérült meg, de a féket berántó fiatal cselekménye közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben – figyelemmel az ügy és az elkövető összes személyi körülményére – a férfival szemben 2 év időtartamban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

Amennyiben az ügyészség által meghatározott 2 év eredményesen telik el, és az elkövetővel szemben újabb eljárás sem indul, akkor az eljárás megszüntethető.

Rovatok