Index Vakbarát Hírportál

Közleményt adott ki az iskola, ahol kedden egy kidöntött kőkerítés zuhant egy 9 éves kisfiúra

2023. október 11., szerda 09:13

Az iskola udvaráról hajtott volna ki kedden reggel egy teherautó, amikor kidöntötte a kőkerítést és az a közelben álló kilencéves kisfiúra és az édesanyjára zuhant. A gyerek nem élte túl a balesetet, most érte gyújtanak majd gyertyákat az iskola udvarán.

Közleményben reagált a Gyulai István Általános Iskola a kedden reggel történtekre. Lernyei Ákos iskolaigazgató először is részvétét fejezte ki a mindössze kilencévesen meghalt Ricsi családjának.

A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mimagunk is ezt tesszük, a Hatóságokkal együttműködünk mindenben.

Csütörtökön délután tartanak gyertyagyújtást az elhunyt iskolatársukért az intézmény udvarán, hozzátéve, hogy a megemlékezést ne övezze feszültség és indulat. A diákoknak a tragédia feldolgozásában pszichológus nyújt segítséget.

A helyszínen a szemtanúk beszámolója szerint papírgyűjtésre érkezett a teherautó, ami tolatás közben kidöntötte a kerítéselemet. Ricsi édesanyja próbálta leszedni a törmeléket a gyerekről, de a kiérkező mentők már elvitték mellőle.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tragédia után nem sokkal őrizetbe vette a 48 éves sofőrt, és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Rovatok