Index Vakbarát Hírportál

Négy hónapos gyermekét bántalmazó férfi ellen emeltek vádat

2023. október 11., szerda 12:31

Vádat emeltek egy esztergomi férfi ellen, aki négy hónapos gyermekének sírása miatti dühében életveszélyes, eszméletvesztéssel járó sérüléseket okozott a csecsemőnek – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a férfi a gyermek sírása miatt gyakran indulatossá, ingerültté vált, majd a lakásban két alkalommal a gyermek fejét nekiütötte egy tompa tárgynak.

A legutolsó esetben a csecsemő eszméletét vesztette.

A férfi végül a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisfiúhoz, akinek a bántalmazás következtében életveszélyes sérülései keletkeztek.

A szülői felügyeleti jogot a gyámhatóság azonnal megszüntette. A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és indítványozta, hogy végrehajtandó börtönbüntetésre ítéljék, a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok